27. lokakuuta 2012

Naamari osa 2: "vaahtomuovia ja lateksia"


Toinen naamari oli mukavan erilainen edelliseen naamariin verrattuna. Tarkoituksena oli tällä kertaa muotoilla vaahtomuovin palasista, omaan päähän sopiva, maski. Tarvittiin vain sakset ja vanhoja patjoja. Halusin tehdä mahdollisimman mielikuvituksellisen naamarin, missä olisi myös persoonallisuutta. Työstäminen tapahtui osa osalta. Jokainen naamarin osa liitettiin toisiinsa kiinni kontakti liimalla. Aloitin ensin leuasta. muotoilin vaahtomuovin palasesta muhkean leuan, josta leikkasin ylimääräiset palaset sisäpuolelta pois, jotta se istui omaan leukaani.


Työstö jatkui niin kauan kunnes olin saanut kaikki vaahtomuovinaamarin osaset veisteltyä ja leikattu haluamani muotoisiksi ja liimattu keskenään kiinni. Oli myös tärkeää. että naamari oli riittävän ohut myös sisältä päin, jotta se varmasti istuin päähän. Lisäsin vielä erikseen styroksista tehdyt sarvet.
Mielestäni sarvet antoivat kivan sävähdyksen kokonaisuuteen ja tekivät naamarista persoonallisemman.
  Lopulta, kun naamari oli veistetty valmiiksi, päällystin koko helahoidon revulteksilla eli lateksilla. Lisäsin lateksi annokseen noin viisi prosenttia mustaa pastaväriä, jotta saisin riittävän tumman sävyn valmiiseen naamariin. Lateksi liitettiin vaahtomuovinaamariin töpöttelemällä sitä vaahtomuovin palasella. Laitoin lateksia useita kerroksia, jotta varmasti pääsin haluamista saumakohdista eroon ja  valmis naamari olisi riittävän tumma ja pelottava. Lopputulos miellytti minua kaikin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti